<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Hvordan sikre deg de beste kandidatene med bruk av kreativitet

I et marked med lav arbeidsledighet kan det være en utfordring å få tak i de beste kandidatene. De som jobber med rekrutteringsprosessen sliter gjerne med søknadsbunker som har varierende innhold og irrelevante søkere.

Så hvordan når du ut til de riktige kandidatene? Kan kreativitet være nøkkelen til å vekke interesse? Vi gir deg gode tips til hvordan kreativitet kan hjelpe deg i din rekrutteringsprosess.

Tenk utenfor boksen - vekk interessen der drømmekandidaten din er 

Tenk utenfor boksen

Før du starter jakten på din drømmekandidat er det viktig at du vet nøyaktig hvem denne personen er. Dette bidrar til at du enklere kan nå denne kandidaten med et budskap som du vet treffer og trigger interessen til å søke. Det er nemlig ikke sikkert at din drømmekandidat er på aktiv jobbjakt akkurat nå. 

I en undersøkelse går det sågar frem at så mange som 8 av 10 er passive jobbsøkere. Da hjelper det fint lite å forhaste en stillingsannonse og bare publisere den et sted den med høy sannsynlighet ikke blir lest av akkurat de du ønsker. Er det eksempelvis sivilingeniører eller andre fagingeniører du er på utkikk etter, må du treffe de passive jobbsøkerne på de teknologinettstedene de faktisk bruker. 

Les også: Slik når vi de passive jobbsøkerne gjennom bruk av nisjenettsteder.

Ved å annonsere stillingsannonsen din på disse nettstedene kan du øke sjansen for at du treffer dine drømmekandidater. Benytt kjennskapen du har skapt deg av kandidaten din og spill på dette i stillingsannonsen, på en kreativ måte som vekker interesse og viser hvilke muligheter din bedrift kan tilby.

Native Stilling

Native Stilling er en hakket mer kreativ stillingsannonse enn de tradisjonelle annonsene og en en viktig ingrediens i ditt Employer Branding arbeid. Disse er skrevet som innholdsartikler med et klart formål om å tiltrekke jobbsøkere gjennom selve teksten og via ulike Call-to-Action. En Nativ Stilling passer perfekt for publisering der målgruppen din befinner seg og har dermed stor sannsynlighet for å bli lest av de passive jobbsøkerne.

Native Stilling gir en fin mulighet for deres bedrift å eksempelvis skrive om prosjektene dere har gående, dette er med på å bidra til å styrke deres employer brand. I slike artikler er det også vanlig å ha en CTA til stillingsannonsen(e) deres. 

Les også: 5 ting du må ha med i en god stillingsannonse.

Employer branding 

Employer Branding handler om å skape oppmerksomhet, positive assosiasjoner og holdninger til arbeidsplassen og bedriften. Så mye som 91% av jobbsøkere vil se på minst en online- eller offline-kilde om et selskap sitt employer brand før de søker på en jobb. Det er derfor viktig at det de finner om din bedrift gir innsikt i arbeidshverdagen, miljøet og gode historier som løfter opp arbeidsplassen på en positiv måte. 

Her finnes det ingen fasitsvar for hvordan dere skal gjøre det, det er rett og slett kun kreativiteten som setter grenser. Vi har laget en liten liste med noen tips som vil hjelpe din bedrift til å bli det foretrukne brandet for de beste talentet der ute:

 

Skap et godt arbeidsmiljø - og vis det 

En arbeidsplass som tydelig bryr seg om sine ansatte og deres trivsel vil stå høyt på listen for mange jobbsøkere. Dette kan vises på mange måter - gjennom historiefortelling fra de ansatte, at dere legger ut morsomme aktiviteter og mål dere ha nådd eller gjennom video som viser det attraktive miljøet hos dere.

Les også: 3 gratis employer branding aktiviteter du kan implementere i dag.

Vis at dere er en arbeidsplass der prestasjoner belønnes 

Det er vanlig for bedrifter å anerkjenne de mest flittige og lojale blant sine ansatte ved å belønne dem. Ved å gjøre dette fremmes ansvar som ligger på den enkelte og viser anerkjennelse for å håndtere en arbeidsdag hos dere. Ved å illustrere dette utad viser dere at bedriften er en arbeidsplass der de ansattes innsats settes pris på og kan på denne måten tiltrekke folk med motivasjon til å være en del av en bedrift med suksess og fremgang som satsningsområde.

Vis hva som skiller deres arbeidsplass fra andre

Hva skiller dere fra andre steder? Her kan du fremme hvorfor akkurat deres arbeidsplass skiller seg fra andre steder. Trekk frem flere goder som er helt unike ved å jobbe hos dere. Dette er en kreativ måte å vekke interessen hos deres drømmekandidat.

Les også: Hvordan rekruttere gode kandidater utenfor storbyene?

Bruk sosiale medier 

Å bruke sosiale medier i en rekrutteringsprosess er kanskje ikke den mest kreative løsningen lenger. Hele 3 av 4 statlige virksomheter og 3 av 5 foretak i næringslivet bruker sosiale medier som hjelp i rekruttering. Prøv derfor å skille dere ut på en litt mer kreativ måte enn alle andre. Vi gir deg derfor en liten liste med måter du kan være kreativ med sosiale medier som verktøy i rekrutteringsprosessen din:

Bruk det som din digitale employer branding plattform

Sosiale medier passer perfekt for å bygge opp din arbeidsplass og bedrifts renommé. Med mulighetene stories gir kan dere raskt og enkelt legge ut trivielle videosnutter fra arbeidsplassen deres, samtidig som dere kan engasjere følgerne deres. 

Tall fra Ipsos sin SoMe-tracker for Q1 2019 viser at 83 % av befolkningen har profil på facebook, 62 % på snapchat, 55 % på instagram og 29 % på LinkedIn. Her har dere mulighet til å treffe mange, samtidig som dere kan ha kontinuitet i det dere deler, og på den måten stadig jobbe med deres employer brand. 

Det kan også være smart å ha en co-branding med forskjellige nisjenettsteder for å spre innholdet til relevante målgrupper.

Les også 5 tips til hvordan du når ut til relevante kandidater i sosiale medier.

Bruk video for å skape engasjement og vekke interesse 

Visste du at video oppnår hele 1200 % mer delinger enn linker og bilder, kombinert, på sosiale medier? Vær derfor ikke redd for å bruke denne statistikken for det det er verdt. Vekk interessen hos din drømmekandidat med video som forteller deres historie. Husk også å legge til en CTA i videoene dere legger ut på sosiale medier. Det er 95 % mer sannsynlighet for å huske en Call-to-Action etter å ha sett en video, sammenlignet med 10 % når de leses i tekstform. Det er med andre ord enklere å huske videoinnhold enn skriftlig innhold.

Hold det kort 

Det menneskelige oppmerksomhetsspennet er ikke spesielt langt, og her er heller ikke sosiale medier noe unntak. Hold derfor postene dine korte, konkrete og relevante for din drømmekandidat. De fleste vil scrolle videre dersom de ser en lang tekst. Limiter deg derfor til korte gode setninger. Dette kombinert med video som vekker interesse og call-to-action-knapper gjør at posten din ser mer stilren ut og appellerer mer til dine relevante kandidater.

Vi håper denne bloggposten har fått øynene dine opp for bruken av kreative løsninger i rekrutteringsprosessen. Husk at du alltid må vite hvem du skal nå. Først når du kjenner din drømmekandidat kan du gå i gang med din kreativitet og lede de aktuelle kandidatene videre til din søkerbunke.

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen