<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

3 gratis employer branding aktiviteter du kan implementere i dag

Det å bygge opp selskapets omdømme er en viktig del av rekrutteringsprosessen for å kunne tiltrekke de beste kandidatene. Heldigvis behøver det ikke koste deg skjorta: Her er 3 employer branding aktiviteter du kan sette i gang med i dag – helt gratis.

I LinkedIn Business sin employer brand undersøkelse kommer det frem at kandidater som leter etter jobb anser det å ikke vite hvordan det er å jobbe i organisasjonen som den største hindringen for å søke på stillingen.

Employer branding er, med andre ord, en essensiell del av dagens ansettelsesprosess. Spesielt viktig er det å bygge opp selskapets omdømme som arbeidsplass når du skal rekruttere teknologer, ingeniører, utviklere og IT.

Implementer employer branding aktiviteter for å gjøre din bedrift til en attraktiv arbeidsplass

Det er fordi disse bransjene har blitt “arbeidstakers marked”, det vil si at utvalget av jobber for de beste kandidatene er større enn antall kvalifiserte kandidater. De beste kandidatene kan dermed “velge og vrake” ulike arbeidsplasser etter hva de anser å være de mest attraktive arbeidsgiverne.

Det er mange tiltak du kan gjøre for å bygge opp selskapets omdømme, og alt behøver ikke å koste penger. For å hjelpe deg i gang har vi samlet tre gratis employer branding aktiviteter du kan implementere allerede i dag.

Usikker på hva employer branding egentlig innebærer? Les artikkelen vår her: Hva er employer branding og hvilke fordeler gir det?

3 gratis tiltak du kan sette i gang i dag for å styrke selskapets omdømme


1) Optimaliser selskapets sosiale medier-profiler

Når var du sist innom LinkedIn-siden til ditt selskap, eller andre sosiale medier kanaler dere bruker? Sjansen er stor for at profilen trenger en oppfriskning.

I ovennevnte LinkedIn-undersøkelse kommer det frem at 52 % av kandidater først og fremst besøker selskapets nettside for å få et inntrykk av selskapet, og deretter sosiale medier for å bli bedre kjent med de som jobber der.

Derfor bør deres profiler i sosiale medier vise hva slags prosjekter dere jobber med og hvilke sosiale aktiviteter dere gjør – også utenom jobbtid. Gå derfor gjennom de profilene dere har og spør deg selv: Fremstår dette som er en arbeidsplass hvor du ville ha jobbet? Hvor lenge blir jeg værende på siden før det blir kjedelig?

Last ned intervju om employer branding her

Gå gjennom profilene dere har på de ulike kanalene og sett opp en liste over alt som kan forbedres og hvilke tiltak du skal gjøre. For å få enda bedre effekt av deres tilstedeværelse i sosiale medier kan du også forsøke å engasjere de ansatte til å dele selskapets historier på sine private kontoer.  

Dette er kanskje det raskeste og enkleste tiltaket du kan sette i gang med for å bygge opp selskapets omdømme.

2) Få frem de ansattes historier

“Vis, ikke fortell”, har lenge vært en regel innenfor skrivebransjen – og det er ingen grunn til at det ikke bør være en del av din employer branding strategi. Undersøkelsen som ble gjennomført av LinkedIn viser at kandidater stoler hele tre ganger mer på at de ansatte i selskapet gir troverdig informasjon om hvordan det er å jobbe der, enn hva selskapet selv gjør.

Løft derfor frem menneskene som jobber i selskapet – ikke kun selskapet i sin helhet. Skal du ansette ingeniører eller teknologer? Vis frem de ingeniørene og teknologene som allerede jobber i selskapet og bygg opp disse som ambassadører. Har du et definert virksomhetsområde kan du fortelle og vise frem konkrete historier gjennom de menneskene som allerede er på dette feltet.

Finn gjerne også én person i bedriften som evner å fortelle historien om selskapet på en spennende måte og som kan være selskapets “ansikt utad”. Dette vil oppleves som nærere for kandidaten fordi vi mennesker har lettere for å relatere til andre mennesker enn til et aksjeselskap.   

Les mer: 4 steg til et sterkere employer brand

 

3) Rådgivningstime med Teknisk Ukeblad

Det å spørre om rådgivning behøver ikke nødvendigvis koste penger. I en rådgivningstime med Teknisk Ukeblad ser vi på hvordan du kan dra nytte av både tradisjonelle og mer moderne markedskanaler for å bygge opp selskapets omdømme og tiltrekke de rette kandidatene.

Vi hjelper deg med å avdekke følgende:

  • Hvordan du kan dra nytte av tradisjonelle markedskanaler som stillingsannonser og bannerannonser i rekrutteringen.
  • Hvordan du kan dra nytte av nyere rekrutterings- og markedsstrategier som native ads, innholdsmarkedsføring, firmaprofiler i rekrutteringsportaler og sosiale medier.
  • Hvordan du kan bygge opp selskapets omdømme som arbeidsplass.

New Call-to-action

 

Artikkelen er originalt skrevet: 14.03.18. Artikkel oppdatert 31.10.18.

 

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

 

Relaterte innlegg

Employer branding via sosiale medier: Dette sier eksperten

Av | on 02, okt 2019 |   Employer branding rekruttering

Hva bør norske bedrifter gjøre for å tiltrekke seg de dyktigste IT-medarbeiderne? Hallfridur Johannsdottir, spesialist i sosiale medier og prosjektleder for digital strategi hos Pipar\TBWA og The Engi [...] Les mer ›

Slik går du frem for å definere selskapets formål i fire enkle steg

Av | on 27, aug 2019 |   Employer branding

Selskaper som har et tydelig og godt formulert formål er mer lønnsomme, har lettere for å rekruttere yngre arbeidstakere og får mer lojale ansatte enn de som ikke har et formål. Men hvordan går du fre [...] Les mer ›

5 grunner til at employer branding er avgjørende for din rekruttering

Av | on 20, aug 2019 |   Rekrutteringstips Employer branding Effektiv rekruttering

Employer brand er noe enhver bedrift har, så spørsmålet er: Hvordan bruker du det til din fordel? Her er 5 måter employer branding kan styrke din rekrutteringsstrategi. Les mer ›

640x350_2

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen