<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

4 steg til et sterkere employer brand

Dagens arbeidssøkere går ikke lenger etter de selskapene som har de beste løsningene eller sitter på majoriteten av markedsandelene – de går etter de beste og mest attraktive arbeidsplassene. Her er fire enkle steg til hvordan du kan bygge opp selskapets omdømme.


Ifølge Digital Marketing Institute vil 69 prosent av arbeidssøkere mest sannsynlig
søke på en jobb dersom arbeidsgiveren aktivt jobber med sitt employer brand. Ta for eksempel Google, ett av verdens mest suksessfulle selskaper. De har et veldig bra produkt som brukes av mennesker verden over. Når folk flest snakker om Google er det derimot ikke produktet i seg selv de snakker om, men hvor kult det er å jobbe for selskapet.

Last ned intervju om employer branding her

Vi har vel alle drømt om gratis gourmet mat på kontoret, et eget rom fullt av hunder eller gratis trening? For ikke å snakke om et kreativt arbeidsmiljø hvor det er rom for å vokse. Fellesnevneren for bedriftene som anses å være attraktive arbeidsplasser er rett og slett deres fokus på viktigheten av selskapets omdømme og investeringen i de ansattes tilfredshet – også kjent som employer branding.

Så hvordan går du frem for å bygge opp selskapets omdømme? Her er fire enkle steg som hjelper deg i gang.


Slik bygger du et sterkt omdømme for ditt selskap

1) Lag en employer branding-strategi

Analyser hvordan selskapets omdømmeposisjon er i dag og hvilke tiltak som har blitt iverksatt tidligere for å styrke omdømmet. Er det noe spesielt som har gitt gode resultater og som dere bør fortsette med?

Definer deretter hvilke mål du har for din employer branding. Er målet å oppnå flere kvalitetsansettelser, kortere rekrutteringsprosess eller kanskje begge deler? Forsøk å gjøre målene så spesifikke som mulig, da er det nemlig langt enklere å utforme tiltak senere.

Finn ut hvem det er du ønsker å nå ut til med din employer branding og prioritér disse. Skal du rekruttere ingeniører vil det være fornuftig å ha disse kandidatene i tankene når du utformer en strategi for omdømme-bygging.

4-steg-til-et-sterkere-employer-brand.png


Kanskje behøver du én strategi dersom du skal rekruttere teknologer, utviklere eller IT og en annen strategi når du skal rekruttere ingeniører? Ved å definere akkurat hvilken målgruppe det er du ønsker å nå ut til blir det både enklere å formulere riktig budskap, snakke riktig språk og bygge opp selskapets omdømme i de riktige kanalene.

Så snart du har identifisert målgruppen kan du begynne arbeidet med å utforme selve budskapet. Hva er det du ønsker å fortelle verden om ditt selskap?

Still deg selv og andre personer i selskapet disse spørsmålene:

    • Hva er det som gjør selskapet til et attraktivt sted å jobbe sett fra ståstedet til nåværende ansatte og potensielle ansatte?
    • Hva er selskapets formål?
    • Hva må du gjøre for å tiltrekke samt beholde talenter?
    • Hva er de typiske egenskapene til nåværende ansatte og hva er deres fremtidige krav?
    • Hva er dagens oppfatninger av å jobbe i selskapet og hvordan påvirker disse din nåværende evne til å rekruttere toppkandidater?


Har du svaret på hvorfor ditt selskap er et attraktivt sted å jobbe, hvordan selskapet utgjør en forskjell for samfunnet og hvorfor det dere gjør er viktig og hva slags egenskaper dere ser etter i fremtidige ansatte blir det langt enklere å kommunisere dette ut til kandidatene dere ønsker å tiltrekke.

2) Utvikle spesifikke tiltak du skal gjøre som en del av din employer brand-strategi

Basert på innsikten du får gjennom å stille deg selv og andre i selskapet spørsmålene ovenfor kan du komme opp med spesifikke tiltak til hva du bør gjøre for å styrke omdømmet til selskapet.

Har folk oppfatninger av selskapet som ikke stemmer? Jobb for å endre dette ved hjelp av innhold som viser selskapet fra flere sider. Hvordan er det å jobbe hos dere? Intervjue nåværende ansatte i de stillingene du ønsker å fylle for å gi kandidater bedre innsikt i hvordan arbeidshverdagen hos dere vil være.

Les også: Derfor er employer brading avgjørende for rekruttering

Skal du rekruttere ingeniører? Vis frem hva andre ingeniører i selskapet har gjort tidligere. Presenter karrieremulighetene som finnes i selskapet, vis hvem dere er – og vær ærlige og transparente.

4-steg-til-et-sterkere-employer-brand(2).png

3) Sett tiltakene ut i live

Nå som du har en strategi er det på tide å implementere denne i ditt daglige arbeid. Gjennomfør aktiviteter i de ulike kanalene hvor dine kandidater befinner seg for å kommunisere ut til dem hvorfor ditt selskap er en attraktiv arbeidsplass.

Dette kan du for eksempel gjøre på din egen nettside, i sosiale medier og på nisjenettsider for spesifikke yrkesgrupper. Undersøkelser viser at yngre arbeidssøkere er spesielt opptatt av selskapets formål når de er på leting etter en arbeidsplass. Det holder ikke lenger å kunne tilby dem høy lønning, et godt arbeidsmiljø og fordeler – milleniumsgenerasjonen ønsker å føle at selskapet de jobber for gjør noe meningsfullt for samfunnet og at de som individer bidrar til å skape noe større enn seg selv.

Gjør det derfor tydelig gjennom innhold hva slags formål selskapet ditt har, hvilke verdier dere har og hva slags forskjell dere utgjør i det store bildet. Milleniumsgenerasjonen velger arbeidsgivere som på en troverdig måte kan fortelle verden hvem de er, hva det er de står for og ikke minst hvordan den jobben de gjør bidrar til noe positivt for samfunnet.

Andre spesifikke ideer til tiltak for å styrke selskapets employer brand kan være å forbedre arbeidsmiljøet. Gjennomfør undersøkelser for å avdekke de ansattes tilfredshet og sett i gang tiltak basert på tilbakemeldingene du får. Bruk bedriftskulturen til å bygge opp omdømmet.

Jobb også for å bli mer synlig i bransjespesifikke jobbportaler eller nisjemedier. Her kan du legge ut jobbannonser, publisere annonseartikler eller såkalte “native ads”, hvor erfarne bransjejournalister produserer artikler om ditt selskap for å styrke merkevaren og få ut de gode historiene på de stedene hvor ditt publikum befinner seg.

Synliggjør selskapet i sosiale medier. Bruk kanalene til å vise frem selskapet til eksterne interessenter og bygg samtidig opp et større nettverk, for eksempel på LinkedIn.

Du kan også opparbeide en bank med ambassadører, eksempelvis deres nåværende ansatte og eksisterende kunder. Disse kan fungere som selskapets ansikter utad. Vis de frem i intervjuer og kundecase og la de fortelle om det gode samarbeidet og arbeidsmiljøet.

4) Mål resultatene av din employer branding

Når du skal måle ROI’en av de tiltakene du har gjort for å bygge selskapets omdømme er det fornuftig å se på parametre som er relatert til oppfattet kvalitet av arbeidsplassen og bevissthet.

Bruk undersøkelser og tilbakemeldinger for å oppdage endringene din employer branding har bidratt til. Har arbeidsmiljøet blitt bedre? Har folks oppfattelse av selskapet endret seg? Du kan også se på antall søknader du mottar, hvor lenge ansatte blir i bedriften og kostnad per ansettelse.

Artikkelen er originalt skrevet: 09.01.18. Artikkel oppdatert 02.04.19.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen