<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Hvordan rekruttere gode kandidater utenfor storbyene?

I et jobbmarked der arbeidstakeren stadig sitter mer og mer i førersetet kan det være en stor utfordring for mange bedrifter å få tak i de beste kandidatene. Og kanskje enda mer utfordrende, - få de til å flytte på seg. Så hvordan rekrutterer du egentlig gode kandidater utenfor storbyen?

Vi gir deg en dytt i riktig retning:

Rekruttere utenfor storbyen

Employer Branding

Employer Branding handler i korte trekk om å skape oppmerksomhet, positive assosiasjoner og holdninger til arbeidsplassen og bedriften. Så mye som 91% av kandidater vil se på minst en online, eller offline, kilde om et selskap sitt employer brand før de søker på en jobb. Det er derfor viktig at det de finner om din bedrift gir innsikt i arbeidshverdagen, miljøet og gode historier som løfter opp deres arbeidsplass på en positiv måte. Gjør dere jobben deres skikkelig her vil dere potensielt også få folk til å flytte på seg.

Les også: 4 steg til et sterkere employer brand.


Selg inn stedet dere holder til

I et marked der arbeidstakerne sitter i førersetet skal det kanskje mer til for at de beste kandidatene flytter på seg. Er det noen spesielle muligheter eller fordeler med å flytte til bygda deres eller tettstedet? Gode boligpriser? Godt med barnehageplasser? Fantastisk natur? Generell trivsel? Ved å løfte opp stedet dere holder til kan dere i tillegg øke lysten til å bosette seg der.

Interessen for bygdelivet er heller ikke lav. I fjor registrerte finn.no over 500.000 søk på “småbruk”, så dette kan også være noe å spille på. Kanskje har dere hatt noen utflyttere de siste årene? Kanskje noen av disse har fått hjemlengsel? Gjør dere jobben riktig kan det hende at dere kan vekke en liten tanke om å flytte hjem igjen.

Gjør stillingsannonsen spennende - så spennende at noen er villig til å flytte på seg

Start med å spørre deg selv hva som ville vært en trigger for deg i en stillingsannonse. Du ville mest sannsynlig ikke søkt på en som var kjedelig? Kjedelige stillingsannonser kan fort ha en tendens til å tiltrekke seg kjedelige søkere. Så hvordan vekker du interessen hos de aktuelle kandidatene?

Fortell hvordan det er å jobbe hos dere. Kandidater vil for eksempel stole tre ganger så mye på ansatte i et selskap, kontra selskapet selv, når det kommer til å gi informasjon om hvordan det er å jobbe der. Her er det mulig å være kreativ. Ha gjerne en del i annonsen med uttalelser fra de ansatte om hvordan det faktisk er å jobbe hos dere.

Arbeidsoppgaver? Be noen som har tilsvarende stilling å “ta” kandidatene gjennom en dag hos dere. Dette er også en fin måte å vise hvilke typer prosjekter, som den aktuelle personen dere ønsker å ansette, kan forvente seg å ta del i.

Employer branding video

Hva skiller dere fra andre steder? Her kan du fremme hvorfor akkurat deres arbeidsplass skiller seg fra andre steder. Husk at de som søker mest sannsynlig har gjort research om dere på forhånd. Trekk frem flere goder som vekker interesse.  

Har dere et helt eget fagmiljø? Forklar hvordan fagmiljø dere har. Dette gjør at kandidaten kan se muligheter for faglig utbytte og utvikling ved å starte hos dere.

Vær ærlig. Både din bedrift og kandidaten dere ser etter er tjent med ærlighet i stillingsannonsen. Du vil helst ikke ende opp med en nyansatt som føler at stillingen og arbeidsplassen ikke levde helt opp til forventningene.

Bruk sider som treffer de du ønsker å nå

Nå som du har skrevet en god stillingsannonse, som appellerer, er neste steg å finne ut hvordan du skal distribuere den. Det finnes flere nisjesider du kan benytte deg av til å rekruttere. Fordelen med disse er at de kjenner målgruppen godt og dine potensielle kandidater er som regel aktive lesere på siden. Dette gjør at du kan ha en mulighet til å nå relevante kandidater på en mer effektiv måte. Du vil i tillegg potensielt kunne vekke interessen hos de passive søkerne.

Les også: Hvorfor bruke bransjekanaler i rekrutteringen av ingeniører.

Sosiale Medier

Har dere opparbeidet dere synlighet på digitale plattformer? Dette skaper også en unik mulighet for å nå ut til aktuelle kandidater. Algoritmene til de fleste sosiale medier gjør det mulig å promotere postene dere publiserer med flere demografiske valg. Du trenger ikke nødvendigvis å hente inn folk fra storbyene. Kanskje nabobygda har aktuelle kandidater dere kan nå ut til? Kanskje er det noen fine bilder fra bygda/tettstedet deres som kan vekke interessen for flytting?

Ved å benytte seg av rekruttering gjennom sosiale medier vil du også ha større potensiale for å treffe de passive kandidatene. Sosiale medier kan være en effektiv plattform til å både nå ut til aktuelle kandidater, samt fremme din bedrift og ditt employer brand. Ikke nøl med å ta det i bruk for det det er verdt.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen