<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer. Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

Hvorfor bruke bransjekanaler i rekrutteringen av ingeniører

Konkurransen om de beste er beinhard, derfor bør du fokusere på de bransjekanalene der kandidatene du leter etter, faktisk er. 

Fire av ti bedrifter trenger ingeniørkompetanse

Du er langt ifra alene å jakte på de beste ingeniørene. Fire av ti medlemsbedrifter i NHO sier at de har behov for ingeniører og teknologer. Den største konkurransen finner du innen elektrofag, byggfag og mekaniske fag.

Samtidig har det aldri vært så mange arbeidsledige ingeniører som nå. Selv om optimismen er tilbake og flere tror på bedre tider, er det fortsatt et gap mellom tilgjengelig kompetanse og arbeidsgivernes behov.

Bedrifter må derfor vise at de forstår søkeren, deres behov og deres interesser, samt kunne tilby en spennende arbeidsplass. Så hvordan skal du gå frem for å finne de riktige søkerne til stillingen din bedrift utlyser?

Få en gratis og uforpliktende rådgivningstime med TUJobb

Hvor på nettet finnes de du skal ha tak i?

Jo mer du vet om de du skal ansette, jo lettere er det å treffe disse med rett innhold og i riktig kanal. For å bli bedre kjent med de du skal rekruttere, snakk med ingeniørene i din egen bedrift, og spør om deres vaner på nettet:

  • Hvilke artikler leser de?
  • Hvilke nettsteder og nyhetssider besøker de?
  • Hvilke interesser har de?

Legg også merke til ord og uttrykk de bruker. Alt dette er ting du kan bruke når du skal skrive stillingsannonser eller produsere annet innhold. Husk at ikke alle søkere har hørt om deres bedrift før og kanskje legger de ikke engang merke til stillingsannonsen dere har ute av seg selv.

Husk at ikke alle søkere har hørt om deres bedrift før og kanskje legger de ikke engang merke til stillingsannonsen dere har ute av seg selv.

Dette er en av mange grunner til at det kan være lurt å tenke litt nytt rundt rekruttering. Det holder ikke lenger å kun dele en stillingsannonse på egen nettside samt LinkedIn eller Finn. Skal du tiltrekke deg de beste ingeniørene må du vise at dere er opptatt av det samme.

Yrkesrettede rekrutteringskampanjer

Ikke alle aktuelle kandidater søker aktivt etter ny jobb. Disse er det vanskelig å nå ut til med en enkel stillingsannonse. Med en yrkesrettet rekrutteringskampanje vil disse raskere kunne bli klar over at stillingen eksisterer.

Med Teknisk Ukeblad Media treffer du svært mange av de som er mest interessant for din bedrift. TU Media består av redaksjonelle nettsteder hvor TU.no og Digi til sammen gir 300.000 unike besøkende hver uke. I tillegg går papirutgaven av Teknisk Ukeblad ut til 140.000 teknologer og ingeniører.

Allierer du deg med Teknisk Ukeblad står du sterkere. Siden 1854 har vi bygd opp en merkevare som ingeniører og teknologer stoler på og henvender seg til for nyheter og interessant informasjon knyttet til ulike bransjer de jobber i.

Resultatet er at du vil nå ut til flere kvalifiserte søkere, samt de som ikke er på jobbjakt ennå, men kunne tenke seg å bytte stilling når de ser jobben du utlyser.

Ved å ta i bruk søkeord som er relevante for stillingen dere skal fylle kan vi knytte artikler og stillingsannonser sammen. Slik vil din utlysning komme opp mens de leser om noe de virkelig er interessert i, og kan gjøre koblingen mot din bedrift og stillingen på egenhånd.

 

Hvordan bruke TUJobb til å finne de beste teknologene og ingeniørene?

Du kan også segmentere på spesifikke bransjer og geografi slik at du målrettet treffer de du ønsker. Det handler om å treffe personer mer direkte, i stedet for å forsøke å treffe absolutt alle.  

Profilering av selskapet ditt

Et annet viktig verktøy i jakten på de aller beste ingeniørene er “selskapsprofilering”. Dette handler først og fremst om å befinne seg i de kanalene hvor aktuelle kandidater er, i de kanalene de stoler på, og tilby relevant innhold og annonser som faktisk fanger oppmerksomheten og interessen deres.

For å komme i gang med denne typen profilering hjelper Story Labs deg med å utforme artikler om de relevante temaene, som vil nå ut til de du vanligvis ikke når ut til med vanlig reklame. Med disse tiltakene er du et skritt nærmere å vinne konkurransen om de beste menneskene.

brand_story.png

Dersom du får hjelp til å fortelle om selskapets historie, spennende prosjekter dere har gjennomført eller historier fra de ansatte på en fengende måte, bidrar du til å bygge et omdømme som kan fange interessen til både aktive og passive arbeidssøkere.

For å få best mulig effekt er det en stor fordel om dere har definert hvordan selskapet skal fremstå utad. Gi selskapet en personlighet som søkerne kan kjenne seg igjen i og knytte et bånd til. Skap et bilde av en bedrift og arbeidsplass søkeren virkelig ønsker å være en del av.

De fleste som er på jakt etter en jobb vil ikke bare ha et nytt kontorbygg å gå til, de vil kjenne på følelsen av å være en del av noe: Et godt arbeidsmiljø, en bedrift som prioriterer innovasjon, eller et selskap som er i sterk vekst.

Bruker du våre bransjekanaler får du tilgang til ingeniører og teknologer via promotering i en rekke kanaler som tu.no, digi.no, insidetelecom.no, i sosiale medier, i Teknisk Ukeblad på papir, eller som native reklame via StoryLabs.

Det er på tide å komme foran konkurrentene og huke tak i de beste søkerne – ved å gjennomføre en strategi som faktisk fungerer.

Artikkelen er originalt skrevet: 23.08.17. Artikkel oppdatert 06.03.19

Book gratis rådgivningstime med TUJOBB

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Intervju: Bør du ansette mennesker eller roboter? Dette mener Telia Norge, Bouvet og ATEA

Av | on 08, jan 2020 |   For IT-sjefen For HR-ansvarlig

Det er delte meninger om hvorvidt roboter i fremtiden kommer til å overta mange av dagens arbeidsoppgaver eller ikke. Les mer ›

Intervju: Hvilke kvaliteter bør du se etter i morgendagens IT-kandidater? New Tech Lab DNB og EVRY gir deg svaret

Av | on 12, des 2019 |   For IT-sjefen

Det er stor kamp om de beste hodene innenfor IT, men hva er det egentlig som avgjør hvilke kandidater som kan hjelpe din bedrift inn i fremtiden? Vi har snakket med Direktør for New Tech Lab i DNB og [...] Les mer ›

For å nå de beste ingeniør-kandidatene må du kjenne målgruppen - det gjør vi i TU Jobb

Av | on 07, nov 2019 |   For IT-sjefen For HR-ansvarlig

Er du en av de avdelingslederne som stadig får lite relevante kandidater inn i søkerbunken din? Dette er en kjent problemstilling i rekrutteringsprosesser som du selv kan jobbe med og forbedre. Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen