<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Slik bruker du nisjenettsteder i jakten på høy fagkompetanse

Kjenner du deg igjen i begrepet “stor søkerbunke med irrelevante søkere”? Hvis du skal nå de beste kandidatene med relevant bakgrunn må du nå de der de er.

Da kan rekruttering gjennom nisjenettsteder være svaret.
Bilder blogg-1

Men hvordan bruker du egentlig nisjenettstedene i jakten på høy fagkompetanse? Vi gir deg svaret:

Bli kjent med din drømmekandidat

For å appellere til drømmekandidaten din er du nødt til å treffe med et skreddersydd budskap. Men før du kan gjøre dette, må du kjenne den du skal henvende deg til godt. Først da kan du skrive en god stillingsannonse som virkelig treffer og får ønskekandidaten til å sende en søknad som havner i din søkerbunke.

Sett derfor av godt med tid til å definere din målgruppe. Du må finne svar på hvordan de ønskede kandidatene innenfor din målgruppe er, tenker og oppfører seg. Videre må du ha en god forståelse for hvilke interesser de har, lidenskaper, hva som er viktig for dem hos en arbeidsgiver og hva som driver de. Tenk deg at du og de potensielle kandidatene skal bli “gode venner”. Det er enklere å overbevise, og snakke samme språk, med en venn. På denne måten vil også dine stillingsannonser føles mer personlig, og kandidatene vil føle at du prater direkte til dem. Dette i seg selv kan skape en trigger for å søke.

Når du kjenner den du vil nå med ditt budskap godt, vil du også sitte på flere innsikter du kan spille på når du skal skrive ut stillingsannonsen - du vil kunne skrive på en måte som appellerer til målgruppen, og dermed trigge deres interesse. I tillegg bør du jobbe med din bedrifts employer brand - altså ditt renommé som arbeidsgiver.

Les også: Hvor treffer du de passive jobbsøkerne?

Nå din målgruppe der de er

Et godt kjennskap til personaene i din målgruppe gir deg en mulighet til å identifisere de nisjenettstedene de er faste lesere av. Det som er unikt med de teknologiske nisjenettstedene er at leserne jobber innen fagfeltet, eller bransjen, siden tar for seg og er i faglig modus, også karrieremessig, da de er på nettsiden.

Ved å annonsere stillingsannonsen din på et nisjenettsted kan du altså øke sjansen for at du treffer dine drømmekandidater, der de er i faglig modus. På den måten vil du kunne redusere mengden av irrelevante søkere i bunken din, noe som fører til en enklere og mer effektiv rekrutteringsprosess.

Vet du allerede hvilket nisjenettsted din målgruppe befinner seg på? Da er du et godt stykke på vei. Vi har også skrevet en liste over hvilke teknologinettsteder vi har i vårt nettverk og hvilken kompetanse som befinner seg på disse sidene. Listen finner du her.

Driver du en liten bedrift? 5 tips til hvordan du når ut til relevante kandidater i sosiale medier.

Styrk ditt employer brand

For å appellere til de beste kandidatene med den riktige kompetansen må du bygge opp din bedrifts renommé som arbeidsplass gjennom å skape positive assosiasjoner, oppmerksomhet og holdninger til arbeidsplassen. 75 % av jobbsøkere vurderer bedriftens employer brand før de eventuelt søker. Med andre ord: jobber du ikke med ditt employer brand vil du i verste fall kunne risikere å miste ca 75 % i en rekrutteringsprosess. Er dette en sjanse du er villig til å ta?

Nisjenettstedene skaper en helt unik plattform der du kan bygge opp og styrke ditt employer brand og på denne måten fange oppmerksomheten til din drømmekandidat. Bruk derfor nisjenettstedene til å skape et bedre omdømme for din bedrift og styrk renomméet som arbeidsgiver, og du vil med sannsynlighet stille sterkere i kampen om de beste kandidatene innenfor ditt fagfelt.

Les også: 5 grunner til at employer branding er avgjørende for din rekruttering.

Hør med nisjenettstedet om hjelp og råd

Ikke vær redd for å kontakte de som driver nisjenettstedene. De sitter garantert på innsikter og kunnskap om personaene i din målgruppe - de du vil ha i søkerbunken din. Spør om hjelp til å utforme og spre din stillingsannonse på det rette nisjenettstedet, så er du et steg nærmere en søkerbunke som ikke bærer preg av irrelevante kandidater. La nisjenettstedene bli din mulighet til et konkurransefortrinn i markedet og sørg for en trygg og effektiv rekrutteringsprosess.


New call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen