<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Driver du en liten bedrift? 5 tips til hvordan du når ut til relevante kandidater i sosiale medier

Visste du at 3 av 4 statlige virksomheter og 3 av 5 foretak i næringslivet bruker sosiale medier som hjelp til rekruttering? Bidrar du allerede til denne statistikken? Hvis ikke er dette en trend du bør få øynene opp for. Rekruttering i sosiale medier

Vi gir deg derfor 5 tips til hvordan du kan nå ut til relevante kandidater ved hjelp av sosiale medier:

1. Employer branding

Sosiale medier skaper en unik plattform med store muligheter for din bedrift når det kommer til employer branding. Ved å bruke sosiale medier kan du bygge opp din bedrift sitt employer brand over tid og med dette vise at dere har en attraktiv arbeidsplass. Dette kan gjøres på mange måter, ikke spar på kreativiteten her. Del bilder eller video fra arbeidsplassen.

Et godt tips kan være at de ansatte har såkalte “takeovers” på firmaet sine sosiale medier kontoer. En takeover betyr at en av dine ansatte tar over bedriftens konto på sosiale medier og styrer denne i en uke, samt publiserer bilder eller innhold. Statistikken viser at de ansatte i en bedrift sitter på en større kredibilitet hva gjelder informasjon om hvordan arbeidsplassen er, enn bedriften selv.

Gjennom takeovers kan din bedrift vise en arbeidsdag gjennom de ansattes øyne på en mer troverdig måte. Dette er både gøy og kreativt, samtidig som det bidrar til deres employer brand. Dette er absolutt noe som vil skape engasjement og nysgjerrighet hos relevante kandidater.

Les også: 4 steg til et sterkere employer brand.

2. Definer “drømmekandidaten” - målgruppen

Ved publisering på sosiale medier følger også en rekke funksjoner og muligheter når det kommer til hvem som treffes av postene deres. Du kan blant annet betale for at dine poster blir synlig. Dette tilsier selvfølgelig også at du vet hvem du vil nå før du tar disse funksjonalitetene i bruk - hvis ikke vil dette bli ineffektivt og by på høye (og unødvendige) kostnader.

Bruker du litt ekstra tid på å bli kjent med drømmekandidaten, eller målgruppen, vil du har flere segmeteringsvalg i grunn og kan dermed sikre at du når ut til de relevante kandidatene på en riktig og effektiv måte. Ved at du kjenner målgruppen bedre kan du få tilgang til fler kandidater samtidig du kan treffe de passive kandidatene.

Les også: 5-stegs guide: Hvordan bruke LinkedIn til å finne de beste ingeniørene.

3. Bruk bilder og video som fanger interesse

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 66 % bruker sosiale medier daglig. I tillegg viser tall fra Ipsos sin SoMe-tracker for Q1 2019 at henholdsvis 83 % av befolkningen har profil på facebook, 62 % på snapchat, 55 % på instagram og 29 % på LinkedIn. Så ikke nøl med å ta i bruk flere av plattformene.

Du går mest sannsynlig selv inn under denne statistikken og kjenner godt til hvordan bruken er. Det “scrolles” gjerne fort gjennom de forskjellige sosiale plattformene og det skal litt til for at du stopper opp fordi noe har fanget oppmerksomheten din. I en rapport fra Microsoft kommer det frem at det gjennomsnittlige oppmerksomhets spennet er på 8 sekunder.

Bruk derfor bilder eller video som vekker interesse. Du har kanskje oppdaget at dette fungerer - at du selv har stoppet opp ved et bilde eller en video? Bruk denne innsikten og få dine relevante kandidater til å stoppe opp ved dine poster.

4. Call-to-Action

Ha alltid med en call-to-action-knapp i postene dine. Call-to-Action er noe som skal oppfordre til handling. Etter at du har vekket interessen med et bilde eller video skal du oppfordre de du treffer til å ta neste steg. Dette kan eksempelvis være “søk her” eller “les mer her” knapper implementert i selve posten. Dette gjør det enkelt for de relevante kandidatene å lese mer om stillingen eller mer om deres bedrift. Link også gjerne direkte til informasjon du vet at deres målgruppe setter pris på.


Les også:
6 måter å effektivisere søkerbunken på.

5. Hold det kort

Du har som sagt ikke mange sekundene på å fange oppmerksomhet på sosiale medier. Hold derfor postene dine korte, konkrete og relevante for din målgruppe. De fleste vil scrolle videre dersom de ser en lang tekst, spesielt hvis den ikke er godt skrevet. Fatt deg derfor i korthet når det kommer til teksten - limiter deg til korte gode setninger. Dette kombinert med bilder som vekker interesse og call-to-action-knapper gjør at posten din ser mer stilren ut og appellerer mer til dine relevante kandidater.


Vi håper denne bloggposten har fått øynene dine opp for bruken av sosiale medier i rekrutteringsprosessen. Husk at du alltid må vite hvem du skal nå før du starter å bruke denne digitale plattformen for rekruttering. Først når du kjenner din målgruppe kan du gå i gang med å bygge opp ditt employer brand og produsere poster for publisering, med bilder som fanger oppmerksomheten og call-to-actions som leder de aktuelle kandidatene videre til din søkerbunke.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

Intervju: – Lønnsomhet skjer når vi rekrutterer riktige mennesker til jobben

Av | on 18, des 2019 |   Employer branding For HR-ansvarlig

Employer branding er en essensiell strategi i et selskaps rekrutteringsprosess. Vi har snakket med to av selskapene som kapret en plass på Universumlisten over de mest attraktive arbeidsplassene for i [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen