<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

5 ting du må ha med i en god stillingsannonse

Skriver du en dårlig stillingsannonse vil du mest sannsynlig heller ikke få inn de beste kandidatene i søkerbunken. Det er gjerne i stillingsannonsen at de du ønsker å nå får førsteinntrykket av din bedrift - gir du et dårlig inntrykk gir du heller ikke aktuelle kandidater noen grunn til å søke. Så hvordan skriver du en god stillingsannonse?

5 ting du må ha med i en god stillingsannonse

 

Vi gir deg 5 ting du må ha med i en god stillingsannonse:

1. Gjør annonsen spennende

Det tar ikke mange sekundene fra du leser en forhastet stillingsannonse, før dette gjennomskues. Hvis du bare kaster ut noe, får du som regel de gjennomsnittlige jobbsøkerne – de som søker på «alt». Gjør annonsen mer spennende - prøv å fortell en historie som treffer målgruppen din. Beskriv på en måte som vekker interesse, fremfor å sette opp som punkter. En spennende og gjennomført annonse kan ikke bare virke som en trigger for den riktige og beste kompetansen for stillingen, det kan også bidra til at den skiller seg ut, blant de andre annonsene. Prøv å vær litt kreativ og tenk utenfor boksen, så vil du ligge et steg foran i rekrutteringsprosessen.


Les også:
6 måter å effektivisere søkerbunken på.

2. Vis at du forstår kandidaten din

Det finnes et hav av stillingsannonser der ute, noen gode, noen dårlige. De som heller mot den dårlige siden, er gjerne de som bare lister opp hva bedriften ønsker av kandidaten, ikke hvilke muligheter arbeidsplassen gir kandidaten. Flytt fokuset over på hva din bedrift kan tilby, fremfor å liste opp hva dere “krever” på en kjedelig måte.

På denne måten kan du treffe en nerve som kan appellere hos deres ønskelige kandidat. Føler kandidatene at du treffer på en riktig måte, at de føler seg forstått, vil mest sannsynlig lysten til å søke på stillingen også øke. Sett derfor av tid til å gjøre litt research rundt deres drømmekandidat før du starter å skrive stillingsannonsen. Jo bedre du kjenner den du skal nå, jo enklere blir det å snakke samme språk.

3. Vis hvordan det er å jobbe hos dere

De beste talentene vil velge bort deg som arbeidsgiver dersom de ikke anser deg som en attraktiv arbeidsplass. Du bør derfor bygge opp selskapets employer brand. Fremhev kulturen og arbeidsmiljøet deres, og vis dette i stillingsannonsen. Ikke lov noe dere ikke vil kunne holde. En fin måte å fremme kulturen på er gjennom deres ansatte.

En kandidat vil stole tre ganger så mye på informasjon som kommer fra de ansatte enn fra bedriften når det kommer til hvordan det faktisk er å jobbe hos dere. Dette gir rom for kreativitet, som igjen bidrar til at annonsen fremgår mer spennende. Ha gjerne med uttalelser om hvordan en typisk dag ser ut, eller lignende, fra de ansatte i bedriften din. Gjør gjerne dette ved å vise en ansatt med tilsvarende stilling. På denne måten blir det enklere for kandidaten å se for hvordan det er å være ansatt hos dere. Gjør dette på en spennende måte og du vil også gjøre kandidatene interessert i å bli en del av denne kulturen.

Les også: 5 grunner til at employer branding er avgjørende for din rekruttering.


4. Fortell om prosjektene deres

Dette gir dere en fin mulighet til å gi kandidatene en formening om hvilke arbeidsoppgaver og utviklingsmuligheter som finnes hos dere. Slik kan aktuelle kandidater se for seg hvordan en arbeidsdag vil se ut - på en litt mer innbydende måte enn å bare liste opp arbeidsoppgavene.

Ved å fortelle om prosjektene deres og hvordan dere jobber for å nå deres mål, vil dere også bidra til at kandidatene enklere ser for seg hvordan de kan bidra og utvikle seg hos dere. Få også frem hvordan fagmiljøet ser ut på arbeidsplassen deres. De fleste vil finne en arbeidsplass med et godt fagmiljø som er med på å løfte nivået i bedriften appellerende.

Les også: Slik har rekrutteringsmarkedet endret seg de siste 10 årene.

5. Få frem hva som skiller deres arbeidsplass fra andre

Igjen er det viktig at det kommer frem i stillingsannonsen hva dere kan tilby. Har dere noen konkurransefortrinn eller noe som gjør deres arbeidsplass ekstra attraktiv? Et eksempel på dette kan være dersom dere gir økt fleksibilitet i arbeidsdagen. Hele 74 % oppgir at muligheten for en fleksibel arbeidsdag er viktig i en potensiell jobb. Vis også at dere er stolte av fordelene med å jobbe hos dere, og at dette er noe dere stadig jobber for å videreutvikle.

Vi håper at denne bloggposten har vært til hjelp og inspirasjon. Har du disse 5 tingene med i din stillingsannonse er du et steg nærmere en søkerbunke som er fylt med relevant kompetanse.

New Call-to-action

 

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen