<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

4-stegs guide til å rekruttere gjennom nisjenettsteder

Ønsker du å nå de beste kandidatene med relevant bakgrunn når du skal rekruttere ingeniører og teknologer? Da bør du tenke skreddersydde budskap på nisjenettsteder. Og jobbe med employer branding.

Hvor treffer du den største samlingen teknologer? På Karl Johans gate en tilfeldig ukedag, eller på Ingeniørenes Hus? Slik er det med nettsteder også. Ingeniører besøker et stort antall nettsider, men den største konsentrasjonen av dem finner du på nettstedene som skriver mest om de sakene de som yrkesgruppe er opptatt av. Og disse nisjenettsidene er de fleste teknologene innom hyppig.

Nisjenettsteder er altså nettsteder som har innhold knyttet til spesifikke emner, og som besøkes av mennesker som er opptatt av disse temaene. Dermed blir nisjenettsteder den perfekte kanalen for å rekruttere de ideelle jobbkandidatene.

finn-kandidater-på-nisjenettsteder.png

De største nisjenettstedene for ingeniører, teknologer og folk i IT-bransjen er de som skriver om de norske teknologibedriftene, som bringer nyheter fra IT-bransjen og som har tester og guider innen forbrukerelektronikk. Bruker du slike nisjenettsteder, treffer du målgruppen direkte og får tilgang til mer relevante og kvalifiserte kandidater.

Ifølge LinkendIn Global Recruiting Trends 2017, som er basert på svar fra nær 4000 rekrutteringsansvarlige i 35 land, er henvisninger fra egne ansatte den største kilden til kvalitetsansettelser nå, med rekruttering gjennom tredjeparts-nettsider like bak. Profesjonelle, sosiale nettverk er også viktige. Kilder som står i tett forbindelse med det yrkesfaglige, er altså de viktigste for kandidatene som overveier jobbskifte. Og det er nisjenettsider.

 

Slik rekrutterer du ingeniører og teknologer gjennom nisjenettsteder:

1. Kjenn din drømmekandidat

I trendrapporten fra LinkedIn sier 83 prosent av de spurte at rekruttering av talenter har høyeste prioritet i virksomheten. Og 57 prosent sier at den største utfordringen for virksomheten, er den tøffe konkurransen om disse talentene. Alle vil ha de beste

Det er en evig sannhet at hvis du skal rekruttere de riktige personene, så må du vite hvordan denne typen mennesker er og tenker. Trolig er dine drømmekandidater svært teknisk anlagte siden de er utdannet ingeniør eller teknolog, og da bør du tilpasse språket etter det. Klarer du å løfte opp temaer målgruppen din er interessert i og å skrive på en måte de er vant til, oppnår du tillit. Og da er sannsynligheten større for at de blir interessert i budskapet ditt, og at de tror på det.

 

Last ned intervju om employer branding her

Når du kjenner de typene du ønsker å nå ut til, er det altså mye lettere å skrive gode stillingsannonser som treffer det de er opptatt av og det som trigger dem. Og det blir enklere å identifisere de nisjenettstedene de besøker.

Når dagens jobbkandidater skal skille arbeidsgivere fra hverandre, legger de vekt på bedriftskultur, muligheter for karrierevekst, utfordrende arbeidsoppgaver og kompensasjon. Faktisk betyr virksomhetens kultur og verdier, hvem dere er og hva dere står for, mer enn lønnen når talentene skal velge nye utfordringer.

 

2. Legg ut stillingsannonsen på spesialiserte nettsider og nettverk

Det er tusenvis av mennesker som hver dag er innom nettsider med stillingsannonser, personer som ofte søker på jobbmuligheter relativt ukritisk. Men for at din virksomhet skal bli en fremragende arbeidsplass med et positivt arbeidsmiljø, trenger dere dedikerte medarbeidere med topp motivasjon.  Da bør dere kanskje også tenke litt nytt når det gjelder hvor dere skal synes.

På brede nettsider med vidt forskjellig stoff treffer du nok også ingeniører, men det kan være langt mellom dem. Det er mer effektivt å tenke spesialisering. For å tiltrekke seg de mest kvalifiserte og relevante kandidatene, må du finne ut hvilke nisjenettsteder majoriteten av ingeniører og teknologer er på og hvilke nettverk de er en del av.

Du bør kartlegge nettverk med mennesker som er på utkikk etter akkurat den karrieremuligheten din virksomhet tilbyr.  Det er i disse nettverkene og på disse nisjenettstedene du kan finne drømmekandidaten. En annen fordel med dissemøtestedene for mennesker med spesialisert kompetanse, er at du som rekrutterer sparer masse tid. Du slipper å besvare henvendelser fra jobbsøkere som ikke har de kvalifikasjonene din virksomhet ønsker.

 

3. Skriv spesifikke stillingsbeskrivelser

Vage stillingsbeskrivelser må bannlyses. Hvis du forsøker å være god for alle, ender du med å ikke være best for noen.

Attraktive kandidater er ikke interessert i å bytte jobb hvis de ikke vet akkurat hva de går til når det gjelder arbeidsoppgaver, utviklingsmuligheter og arbeidsmiljø. Derfor må du være så spesifikk som mulig når du presenterer virksomhetens ambisjoner og verdier og arbeidsoppgavene som hører inn under stillingen.

Kunnskap er som alltid et stikkord. Når du vet hvilke nettsider de attraktive kandidatene dine besøker, hvordan de tenker og hvilke ord de søker på når de ser etter jobbmuligheter, er det lettere å skrive stillingsbeskrivelser som virkelig treffer drømmekandidatene dine.

skriv-spesifikke-stillingsannonser.png

Ikke bare hjelper dette til å tiltrekke deg de riktige kandidatene, det bidrar også å luke ut som ikke er relevante, de som ikke forstår språket eller hva jobben innebærer.

 

4. Bygg opp selskapet som en ekspert

Jobbkandidatene du treffer på en nisjenettside er sannsynligvis eksperter og spesialister innen sitt felt. Dermed er de også attraktive arbeidstakere – og det er de fullt klar over. For å vinne disse personenes respekt, må du vise hvordan din virksomhet kan gi dem noe mer enn det de får i jobbene de allerede har. Du må få synliggjort din virksomhets sterke sider.

Når det er så hard kamp om de største talentene, går de ikke til selskaper som ikke har et sterkt rykte. Det er derfor det er så viktig at du bygger opp virksomhetens merkevare gjennom såkalt employer branding.

I den tidligere omtalte trendrapporten fra LinkedIn sier over 80 prosent av de spurte at employer branding har en signifikant betydning for deres evne til ansette talenter. Og mens størstedelen av budsjettene fortsatt går til tradisjonelle kanaler som stillingsannonser, rekrutteringsselskaper og andre rekrutteringsverktøy, peker mer enn halvparten av de spurte på employer branding som det området de gjerne skulle ha investert mer.

Employer branding er en samlet betegnelse på ulike aktiviteter en virksomhet kan gjennomføre for å fremstå som en attraktiv arbeidsplass. Fellesnevneren er at de styrker deg i konkurransen om talentene.

Les også: 5 grunner til at employer branding er avgjørende for din rekruttering

Vil du lese om hvorfor du burde begynne å tenke på employer branding? Her kan du laste ned intervjuet med Jørgen Elton Nilsen om hvorfor emplyer branding er viktig i rekrutteringen av ingeniører og andre til kompliserte stillinger.

Artikkelen er originalt skrevet: 03.01.18. Artikkel oppdatert 24.04.19.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen