<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

Slik effektiviserer du rekrutteringsprosessen i 3 enkle steg

Rekrutteringsprosessen kan være et stort tidssluk dersom du ikke tar grep for å effektivisere metodene du bruker. I dag finnes det heldigvis mange måter som kan hjelpe deg med å både sortere ut de beste kandidatene i søkerbunken, fremme selskapet som en attraktiv arbeidsplass og målrette stillingsannonsen slik at du treffer akkurat de personene du er på jakt etter.


Det trenger ikke være vanskelig å effektivisere rekrutteringsprosessen. Her er 3 enkle steg for å effektivisere rekrutteringsprosessen

Det er ikke til å legge skjul på at en ansettelsesprosess tar tid. Det er derimot ikke bare selve rekrutteringen som tar tid, men også alt som skjer før en ansettelse. For å kunne tiltrekke de mest relevante kandidatene bør du nemlig også legge ned tid på å bygge opp selskapets omdømme som arbeidsplass.

Så hvordan skal du få kabalen til å gå opp? Jo, ved å effektivisere rekrutteringsprosessen. Her er tre enkle steg som kan hjelpe deg i gang.

 

3 steg for å effektivisere rekrutteringsprosessen

1) Sett av én time til å friske opp selskapets profil i den viktigste sosiale medier-kanalen

Det aller første steget i enhver effektiv rekrutteringsprosess er å gjøre selskapet synlig – og attraktivt. Statistikk fra LinkedIn viser at employer branding gjør ansettelsesprosessen 1-2 ganger raskere og gir 50 % mer kvalifiserte søkere.

Begrepet employer branding favner relativt bredt fordi det er en fellesbetegnelse på alle aktiviteter et selskap kan gjennomføre for å kommunisere hvorfor selskapet er en attraktiv arbeidsplass. Det kan derfor virke som et skremmende stort steg å ta.

Last ned intervju om employer branding her


Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å bygge opp selskapets omdømme, både små steg som å pusse opp selskapets profiler i sosiale medier og større prosjekter profilering på bransjenettsider.

Begynn derfor i det små og ta for deg selskapets viktigste sosiale medier-kanal. Dette kan være den kanalen som bringer inn flest relevante kandidater eller den kanalen hvor dere satser mest på å bygge opp selskapets omdømme.

Uansett om dette er LinkedIn, Facebook eller andre kanaler, kan du begynne med å sette av én time til å gå gjennom innholdet og gjøre forbedringer. Det trenger ikke være store og veldig synlige forandringer, men små ting som gjør profilen mer interessant og oppdatert.


2) Rådgi deg med de som kjenner din målgruppe for å treffe de riktige kandidatene med den rette stillingsannonsen

Det høres kanskje ut som mye arbeid, men det er det ikke. En rådgivningstime med noen som kjenner din målgruppe godt, eksempelvis medier som eier bransjespesifikke nettsider, kan gi deg den informasjonen du trenger for å klare å nå ut til de mest relevante kandidatene.

Det hjelper også lite at stillingsannonsen du skriver har potensiale for å treffe målgruppen din rett i hjertet dersom den ikke publiseres i de riktige kanalene. Nisjenettsteder er den perfekte kanalen for å rekruttere de ideelle jobbkandidatene i fordi det er her du finner den største konsentrasjonen av dem.

Neste steg kan være å få journalistene og skribentene som sitter på mest kunnskap om den spesifikke målgruppen du ønsker å nå ut til, til å skrive stillingsannonsen for deg. De vil, i samarbeid med deg, kunne utforme det innholdet og bruke den informasjonen de sitter på om målgruppen til å nå ut til de rette personene.


3) Ta i bruk teknologi for å sortere ut de mest kvalifiserte kandidatene

Det største tidsluket ligger ofte i selve kvalifiseringsprosessen, spesielt dersom du har fått inn mange søkere som ikke oppfyller alle kravene. Heldigvis behøver du ikke lenger gå gjennom én og én søknad for å skille de kvalifiserte kandidatene fra de ukvalifiserte – teknologien kan gjøre dette for deg. Begynn enkelt:

  • Sett opp automatiserte e-poster med ulike formål. Oppfyller ikke søkeren kravene for stillingen? Lag en standard “Beklager, du har ikke gått videre i rekrutteringsprosessen hos oss”-epost. Opprett slike e-poster for alle de mest vanlige utsendelsene. Sender dere ut en arbeidstest før dere inviterer til førstegangsintervju? Automatiser denne prosessen også.
  • Lag maler for rutinemessige dokumenter du sender ut til søkere slik at du slipper å begynne på nytt hver gang.

Les mer: 6 måter å effektivisere søkerbunken på

Etter hvert kan dere kanskje også investere i et CRM/HR-system med en database som kan hjelpe deg med å sortere ut søkere basert på visse krav. Sett opp kravene du har til kandidaten i en egen database slik at databasen filtrerer ut personene for deg basert på informasjonen søkeren har oppgitt. Du kan sortere på så og si hva som helst: spesifikke krav til kompetanse, utdanning eller erfaring.

Ønsker du å ta det hele ett steg videre kan du ta i bruk kunstig intelligens. På denne måten kan systemet selv lære hvilke ferdigheter, erfaring og andre kvaliteter eksisterende medarbeidere har, og bruke denne kunnskapen for å automatisk rangere, karaktersette og kartlegge hvem av søkerne som er de sterkeste kandidatene.

 Artikkelen er originalt skrevet: 25.04.18. Artikkel oppdatert 19.09.18.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen