<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

Hvordan tenker ingeniører på jobbjakt?

Når du skal rekruttere ingeniører er det essensielt at du vet hvordan disse menneskene tenker og hvilke verdier de verdsetter. Vi viser deg hvordan du kan dra nytte av denne informasjonen i din employer branding og når du skal skrive stillingsannonser som tiltrekker de rette kandidatene.


Med over hundre års erfaring fra ingeniørbransjen vet vi at ingeniører hovedsakelig er på leting etter tre ting når de skal ha ny jobb: problemløsning, spennende prosjekter og hvordan de kan få bruk for sine ferdigheter.

Dette er hvordan ingeniører på jobbjakt tenker – og hvordan du som jobber med rekruttering kan benytte denne kunnskapen om deres tankesett når du skal tiltrekke de beste ingeniørkandidatene. 

[Last ned gratis]: Rekrutteringsguide for HR

 

 Slik tenker jobbsøkende ingeniører

1) Jeg skal alltid finne den optimale løsningen på problemet

Prosjektering er resultatdrevet og hovedmålet er alltid det samme: Å finne den optimale løsningen på problemet. Hvordan en ingeniør går frem i en jobbsøkerprosess vil derfor også stort sett følge dette spesifikke mønsteret.

Målet for en ingeniør vil derfor alltid være å konstant forbedre det de har foran seg. Den optimale løsningen kan påvirkes av en rekke faktorer, som blant annet evnen til å faktisk produsere varen eller tjenesten som lovet, og en sammenheng mellom ingeniørens og selskapets filosofi og praksis.

Det er derfor viktig at du gjennom merkevarebyggingen av selskapet og i stillingsannonsen tydelig presenterer selskapets filosofi og hvordan dette fungerer i praksis.

Slik tenker jobbsøkende ingeniører

 

På grunn av yrkesvalget ingeniørene har tatt er de ofte sterke på systematisk tenkning, kreativ problemløsning, tilpasning og forbedring og visualisering. Du bør derfor vektlegge hvordan ingeniørens evner vil bli brukt til å levere en tjeneste eller produkt og vis til eksempler hvor andre ingeniører har løst problemstillinger på kreative eller interessante måter.

I utformingen av stillingsannonser kan det være fornuftig å få innspill fra de ingeniørene som allerede jobber i bedriften. Kjenner de seg igjen i beskrivelsen over? Er det noe de ville ha endret på eller lagt til? Anser de denne stillingsbeskrivelsen som interessant basert på deres verdier og ønsker?

2) Hvordan kan jeg benytte min egen kunnskap best mulig?

Dagens ingeniører er forberedt på omstilling. I løpet av de siste årene har det vært mye re-organisering, spesielt innenfor oljebransjen, og som en konsekvens av dette har mange ingeniører blitt flinke til å takle endringer og tilpasse seg situasjonen.

Det viktigste for teknologene er likevel hvordan de kan bruke sine ferdigheter og kunnskaper på best mulig måte – eller kanskje på en ny måte. Mange som finner stillingen hos dere interessant er nemlig ikke nødvendigvis på aktiv jobbjakt, men er villige til å bytte jobb dersom de kan benytte sin kunnskap på en annen måte enn hva de har gjort tidligere.

Når du skriver en stillingsannonse er det viktig å vise til hvilken erfaring dere anser som nyttig, og ikke bare hvilke fag søkeren bør ha tatt under utdanningen.

Les også: Slik skriver du stillingssannonser som trigger ingeniører

Kunne dere tenkt dere mer kunnskap fra en litt annen bransje enn den dere selv jobber i? Har dere planer for hvordan ulike kompetanseområder kan knyttes opp mot hverandre og på den måten skape en nytenkende og allsidig stilling?


Tiltrekk disse personene som kan bidra med den rette kompetansen ved å legge frem de spesifikke planene dere har for nytenkende prosjekter og roller i selskapet.

3) Vil denne jobben innebære spennende prosjekter og innovasjon?

Det er ingen hemmelighet at ingeniører trigges av spennende prosjekter. De er vant til å løse komplekse utfordringer på daglig basis og de ønsker å stadig utvikle seg i den jobben de har.

De blir motivert av muligheten til å drive med innovasjon og utvikling, og deltar gjerne i en test eller et eksperiment for å finne løsninger på intrikate problemer. Hjemmesiden deres bør fylles med artikler om problemer dere har løst og prosjekter dere har levert. Gjerne også i sosiale medier, der du kan krydre historiene med lekne videoer og intervjuer.

Del erfaringer både fra kunden i prosjektet og fra ingeniørene som jobbet med det. Dette synliggjør noe av hverdagen man vil få gjennom stillingen og samtidig hvordan ingeniørene faktisk opplevde det å jobbe med prosjekter i ditt selskap.

Artikkelen er originalt skrevet: 11.10.17. Artikkel oppdatert 20.02.19.

 

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Intervju: Bør du ansette mennesker eller roboter? Dette mener Telia Norge, Bouvet og ATEA

Av | on 08, jan 2020 |   For IT-sjefen For HR-ansvarlig

Det er delte meninger om hvorvidt roboter i fremtiden kommer til å overta mange av dagens arbeidsoppgaver eller ikke. Les mer ›

Intervju: – Lønnsomhet skjer når vi rekrutterer riktige mennesker til jobben

Av | on 18, des 2019 |   Employer branding For HR-ansvarlig

Employer branding er en essensiell strategi i et selskaps rekrutteringsprosess. Vi har snakket med to av selskapene som kapret en plass på Universumlisten over de mest attraktive arbeidsplassene for i [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen