<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

Slik skriver du stillingsannonser som trigger ingeniører

Mye av arbeidet med å rekruttere gode talenter er å skrive stillingsannonser som tiltrekker de beste hodene innenfor bransjen. Men hvordan får du oppmerksomheten til de dyktigste ingeniørene?


Det aller viktigste for en bedrifts suksess er å tiltrekke samt ansette de beste kandidatene. For å tiltrekke talenter må du rett og slett tilby en s
pennende stilling i et spennende selskap – med godt omdømme.

Selskapets omdømme kan bygges opp ved hjelp av employer branding, altså merkevarebygging av selskapet ut mot potensielle kandidater. Effekten av employer branding er nemlig stor: Har selskapet et etablert og sterkt rykte som talentfabrikk har dette direkte innflytelse på selskapets overordnede suksess med rekruttering.

Forklar hvorfor ingeniørene vil få en meningsfull arbeidshverdag hos akkurat dere.

Ifølge LinkedIn mener 72 prosent av rekrutteringsledere verden over at employer branding har stor innflytelse på rekrutteringen og 59 prosent av rekrutteringsledere investerer mer i employer brand nå enn hva de gjorde tidligere.

Stillingsannonsene selskapet legger ut bør være i tråd med denne merkevarebyggingen – men også i tråd med hvordan ingeniører tenker, snakker og hva de vektlegger.

 

5 steg for å skrive en stillingsannonse som tiltrekker ingeniørene

1) Få frem bedriftens formål – og stillingens formål

Ifølge en Millenial Survey gjennomført av Deloitte sier 6 av de 10 spurte at formål er noe de ser etter hos potensielle arbeidsgivere. For dagens jobbsøkere er det ikke lenger nok med høy lønn og godt arbeidsmiljø, de ønsker også å kunne gå til en jobb hvor de føler at de bidrar til å nå bedriftens mål, og at de gjør noe meningsfullt.

[Last ned gratis]: Rekrutteringsguide for HR

Ved å beskrive hvorfor bedriften eksisterer og hvorfor dere gjør akkurat det dere gjør, kan søkeren identifisere seg med selskapet, forstå akkurat hvilken type stilling han går til og hva som kreves av han.

Stillingsannonsen bør derfor svare på spørsmål som:

  • Hva personen skal bidra med av ferdigheter
  • Hvilke utfordringer han skal løse i jobben
  • Hvilke type prosjekter personen skal jobbe med
  • Hvilken type teknologi som er involvert


Forklar hvorfor ingeniørene vil få en meningsfull arbeidshverdag hos akkurat dere.


2) Ikke si hva dere er gode på – vis det

Trekk frem de tingene som skiller deres arbeidsplass fra andres og synliggjør bedriftens verdier og personlighet. Hvordan? Ved hjelp av employer branding.

Som tidligere nevnt brukes employer branding til å formidle et inntrykk av din bedrift som gjør den attraktiv for potensielle medarbeidere – og for å luke ut de kandidatene som ikke er relevante fordi deres holdninger og verdier ikke er i samsvar med bedriftens ønskede merkevare.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Mrinetwork er employer branding en av arbeidsgivernes høyeste prioritet for å tiltrekke de rette kandidatene.

Når du skal rekruttere ingeniører hjelper det ikke hvor mye du skryter av arbeidsplassen dersom søkerne får inntrykk av at dere bare er enda en grei, men kjedelig arbeidsplass. Du må derfor vise hvorfor selskapet er verdens beste sted å jobbe.

Er det de årlige utenlandsreisene og samholdet i bedriften som er eksepsjonelt godt? Er det alle de spennende prosjektene dere jobber med, eller den raske veksten? Eller er det kanskje det formålet selskapet har, og den forskjellen dere utgjør, som skiller dere ut fra andre i bransjen?

3) Snakk bransjens språk

Du vil ikke ut nå ut til ingeniørene og teknologene med mindre du snakker samme språk som dem, eller tenker på samme måte. Bruk derfor ord og uttrykk som tiltrekker de beste hodene, og sett deg inn i hvordan ingeniører på jobbjakt tenker.

Ingeniører er generelt sett opptatt av å kunne tenke systematisk, løse problemer på en kreativ måte og å delta i interessante og innovative prosjekter.

Ingeniører er generelt sett opptatt av å kunne tenke systematisk

Snakk med de personene som er ansatt på avdelingen i dag og be dem forklare utfordringene de har, arbeidsoppgavene og ikke minst miljøet. Be dem også beskrive deres drømmekollega og hva de forventer seg av den neste som kommer inn på avdelingen. Gjør du det, får du svaret på hvordan du bør formulere stillingsannonsen.

 

4) Vær tydelig på hvem det er dere søker etter

Dere søker ikke etter hvem som helst, så ikke gi den oppfatningen heller. For å få tak i de beste er dere også nødt til å være eksklusive.

Konsulent Hans Petter Stub gikk i juli 2017 gjennom 355 stillingsannonser på finn.no og fant ut at majoriteten av annonsene var utformet på en slik måte at søkeren egentlig ikke helt visste hva det var han søkte på.

Stub mener at uklare og kjedelige stillingsannonser tiltrekker seg kjedelige søkere: “Når du bare lemper ut et eller annet, er det ikke rart du bare får de gjennomsnittlige jobbsøkerne – de som søker på «alt»”, sa han.

Når du skal rekruttere ingeniører er det derfor essensielt at du retter deg mot målpersonen du ønsker å treffe med stillingsannonsen – og ikke alle ingeniører og teknologer i hele landet.

 

5) Vis frem spennende prosjekter dere har jobbet med tidligere

Den beste måten å vise kandidaten hva han vil jobbe med i en stilling hos dere er å vise til prosjekter ingeniører i selskapet allerede har bidratt på – og ingeniørenes opplevelse av det.

Lag case studier eller intervjuer hvor ingeniørene som deltok på prosjektet forklarer hva prosjektet gikk ut på, hva som krevdes av dem og hva slags erfaringer de sitter igjen med.

Det er langt mer troverdig og verdifullt å la enkeltpersoner i selskapet male et bilde av arbeidsplassen enn om det kommer fra selskapet. Søkere stoler nemlig mer på hva de ansatte i bedriften forteller om arbeidsplassen enn hva bedriften forteller selv.

Artikkelen er originalt skrevet: 20.09.17. Artikkel oppdatert 13.02.19.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Employer branding via sosiale medier: Dette sier eksperten

Av | on 02, okt 2019 |   Employer branding rekruttering

Hva bør norske bedrifter gjøre for å tiltrekke seg de dyktigste IT-medarbeiderne? Hallfridur Johannsdottir, spesialist i sosiale medier og prosjektleder for digital strategi hos Pipar\TBWA og The Engi [...] Les mer ›

Hvordan rekruttere i et marked med lav arbeidsledighet?

Av | on 25, sep 2019 |   Rekrutteringstips

Arbeidsledigheten i Norge lå på mellom 3,8 - 4 % i 2018, noe som er ganske lavt. Dette skaper utfordringer for talentjegere og rekrutterere. Les mer ›

5-stegs guide: Hvordan bruke LinkedIn til å finne de beste ingeniørene

Av | on 11, sep 2019 |   Rekrutteringstips

LinkedIn er en gullgruve når det gjelder å finne de beste jobbkandidatene, men hvordan kan du utnytte det fulle potensialet i kanalen? Les mer ›

640x350_2

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen