<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

Slik klatrer du på Universumlisten

For å tiltrekke de beste hodene må du ha en attraktiv arbeidsplass. Det hjelper derimot lite om arbeidsplassen din ikke anses som attraktiv utad i bransjen, så hvordan kan du klatre på Universumlisten og bygge opp selskapets rykte?

Mener du at din arbeidsplass er Norges beste sted å jobbe? Universumlisten presenterer Norges mest attraktive arbeidsgivere sett fra studenter og nyutdannedes ståsted. Blir du kjent som en av bedriftene i tet her kan du derfor enklere få tak i de beste talentene.

Hva er Universumlisten?

Universum har snakket med 11.291 studenter og nyutdannede fra Norge, Sverige, Danmark og Finland innenfor blant annet studieområdene ingeniørfag, business og IT. Spørsmålet de stiller er enkelt: Hvor vil du helst jobbe etter endt studietid?

Årets resultat viser at ingeniørstudentene aller helst ønsker å jobbe hos Equinor, Kongsberg gruppen eller Multiconsult, mens IT-studentene anser Google og Microsoft som drømmearbeidsgiveren.

Men hva er det studentene vektlegger i en god arbeidsgiver? Fellestrekk for de bedriftene som scorer høyest i undersøkelsen er blant annet:

  • Endringsvilje
  • Evne til å se muligheter
  • Innovasjon
  • Store og interessante prosjekter
  • Fokus på arbeidsmiljø og mennesker

Når du skal rekruttere ingeniører eller teknologer er det derfor essensielt at du oppfyller disse kravene dersom du virkelig vil ha tak i de mest hardtarbeidende, ambisiøse og talentfulle menneskene.

[Last ned gratis]: Rekrutteringsguide for HR

Tre faktorer som sikrer deg høyere plassering

Et hus bygges ikke på én dag, og det gjør heller ikke din plassering på Universumlisten. Det er likevel tre viktige faktorer vi kan trekke ut fra resultatet som du enkelt kan bygge videre på for å bedre din plassering neste år.

1) Bygg et sterkt merkenavn

Studenter og nyutdannede ønsker å jobbe i selskaper som driver med store, men også interessante prosjekter. De vil jobbe for sterke merkenavn hvor de kan identifisere seg med kjerneverdier, tanker og ideer.

DNB høstet i 2016 frukter etter å ha satset tungt på employer branding. De ble ikke bare førstevalget for økonomer, de ble også ansett som en attraktiv arbeidsgiver for IT-talentene. I tillegg til merkevarebygging av sitt eget selskap har de også vært med på den digitale utviklingen – noe som har blitt lagt merke til av studentene som er opptatt av innovasjon og nytenkning.

Også Finn.no har klatret med raske steg oppover IT-listen og puster snart Microsoft i nakken. Med en tredjeplass på Universumlisten, kun bak gigantene Google og Microsoft, har employer branding ansvarlig Siw Pettersen uttalt at de nå klarer å kommunisere med teknologene og at de er en “fremtidsbedrift med medarbeiderne og teknologien i fokus”.

Det å bygge et sterkt merkenavn ved hjelp av employer branding er ikke lenger en fordel, det er en nødvendighet. Nå ut til de kandidatene du ønsker å nå ved å presentere selskapet på best mulig måte og vise ulike aspekter ved selskapet.

Bygg et sterkt merkenavn

2) Tilby en sikker og stabil jobb

“De viktigste faktorene for studentene når de vurderer arbeidsgiver i år er trygghet, en sikker arbeidsgiver og balanse mellom arbeid og fritid”, sier Carlo Duraturo i Universum. Et av fellestrekkene ved selskapene som ligger høyest på listen er fokus på arbeidsmiljø og mennesker, noe som igjen kan knyttes til employer branding.

Skap innhold som bygger opp selskapets rykte. Gjennomfør intervjuer med de ansatte som viser hvilke prosjekter de jobber med og deres erfaringer, og la de presentere arbeidsplassen sett fra deres personlige synspunkt. Husk å vise at de ansatte har et liv også utenfor bedriften.

Undersøkelsen viser også at yrkesaktive som vurderer nye arbeidsplasser verdsetter arbeidsmiljøet tyngst. Når de derimot skal bytte jobb sier over halvparten at bedre lønn og goder er den viktigste faktoren – tett etterfulgt av nye utfordringer.

Det å kunne vise til spennende prosjekter er derfor ekstremt viktig. Hvilke prosjekter har dere gjennomført tidligere? Hvilke type prosjekter tenker dere å jobbe med i fremtiden? Og ikke minst: Hvilken retning skal selskapet ta?

Undersøkelsen viser også at det er ingeniører som er minst sannsynlige til å flytte på seg. Kun 15 % tenker på å bytte jobb i nærmeste fremtid og rundt 15 % er usikre. En god plassering på Universumlisten vil derfor være et viktig kvalitetsstempel når du skal rekruttere ingeniører.

3) Vær villig til å endre deg

Større endringer i markedet påvirker både organisasjoner og bransjen. Unge personer er på utkikk etter bedrifter som kan omstille seg i utfordrende tider og tenkte nytt for å sikre arbeidsplasser.

Tenk digitalisering, innovasjon og entreprenørskap. For å sikre stabile og sikre jobber må selskapet hele tiden følge med på bransjeutvikling og trender, være villige til å endre de aspektene som ikke lenger fungerer og jobbe frem nye kompetanseområder.

Ha evnen til å se muligheter – og ta den muligheten til å hele tiden flytte selskapet fremover.

Artikkelen er originalt skrevet 04.10.17. Artikkel oppdatert 27.03.19.

 

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Slik har rekrutteringsmarkedet endret seg de siste 10 årene

Av | on 19, jun 2019 |   Rekrutteringstips

I løpet av de 10 siste årene har rekrutteringsbransjen endret seg raskt. Fra annonser i avisen til Google, har bransjen tatt steget for å gjøre seg mer tilgjengelig for jobbsøkerne. Men hvilke konkret [...] Les mer ›

5 ting du må ha med i en god stillingsannonse

Av | on 05, jun 2019 |   Rekrutteringstips Effektiv rekruttering

Skriver du en dårlig stillingsannonse vil du mest sannsynlig heller ikke få inn de beste kandidatene i søkerbunken. Det er gjerne i stillingsannonsen at de du ønsker å nå får førsteinntrykket av din b [...] Les mer ›

Driver du en liten bedrift? 5 tips til hvordan du når ut til relevante kandidater i sosiale medier

Av | on 29, mai 2019 |   Rekrutteringstips Employer branding

Visste du at 3 av 4 statlige virksomheter og 3 av 5 foretak i næringslivet bruker sosiale medier som hjelp til rekruttering? Bidrar du allerede til denne statistikken? Hvis ikke er dette en trend du b [...] Les mer ›

640x350_2

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen