<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Leserundersøkelse for Digi.no: – Fleksibel arbeidstid og godt arbeidsmiljø er viktigst for senior utviklere og andre IT-ingeniører når de skal bytte jobb

Dyktige IT-ansatte er mangelvare i en stadig mer digitalisert verden, så hvordan skal du klare å kaprede største talentene som har det som kreves – både i dag og i morgen? Vi i TUJobb har spurt leserne på digi.no om hvilke faktorer som er viktigst når de vurderer å skifte jobb.
 

Hvilke faktorer er viktig når en vurderer å bytte jobb?


Leserundersøkelsen 2018 er basert på svarene til et representativt utvalg av programmerere og andre data-ingeniører som leser digi.no, Norges ledende publikasjon rettet mot IT-bransjen. Lesergruppen som primært består av senior utviklere som jobber med backend, database, frontend og informasjonssikkerhet fikk spørsmålet: Hva er viktigst når du vurderer et jobbskifte?

Her er svaret vi fikk:

 

De tre viktigste faktorene for IT-kandidater når de skal bytte jobb

Overraskende nok er det ikke høyere lønn som frister mest. Dette er de tre viktigste faktorene for senior utviklere og andre data-ingeniører når de skal bytte jobb:

1) Fleksibel arbeidstid (74%)

2) Vennlige kollegaer og et godt arbeidsmiljø (70%)

3) Geografisk beliggenhet / nærhet til hjemmet (64%)

Videre trekkes også høy lønn, utfordrende og læringsrike arbeidsoppgaver og varierende arbeidsoppgaver frem som viktig.

Andre liknende undersøkelser som har blitt gjennomført i henholdsvis Storbritannia og USA viser de samme tendensene: spennende prosjekter, varierte utfordringer og fleksibilitet troner høyere enn lønn for de aller fleste.

Skal du klare å rekruttere de beste IT-kandidatene, er du derfor nødt til å vite viktigheten av god - og relevant - annonseutforming. Ha fokus på å vise frem det gode arbeidsmiljøet og de spennende prosjektene menneskene i din bedrift jobber med, og trekk frem fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn og varierende arbeidsoppgaver som noen av fordelene kandidaten får gjennom jobben.

Få en gratis og uforpliktende rådgivningstime med TUJobb


For å få til dette, må du tenke kvalitet over kvantitet. Med det mener vi at du bør sette av god nok tid til å utforme så relevante og interessante stillingsannonser som mulig for å kunne tiltrekke kandidater – ikke følge den samme malen for stillingsannonser for å spare tid.


Få hjelp til å skape native stillingsannonser som selger stillingen du skal rekruttere til

Stillingsannonser er generelt sett statiske, kjedelige og lite spesifikke. En undersøkelse for noen år siden viste at 70% av stillingsannonsene fra IT-bransjen kunne tilby et “godt arbeidsmiljø”, mens 11% av annonsene ikke fortalte hva arbeidsgiver kunne tilby – i det hele tatt.

Skal du klare å rekruttere kandidater det allerede er stor konkurranse om, er du ikke bare nødt til å forklare tydelige hva som kreves av kandidaten i stillingen og hvilke egenskaper dere ser etter – du som arbeidsgiver skal også selge inn stillingen ved hjelp av stillingsannonsen.

Hva er det målgruppen for stillingsannonsen faktisk etterspør i en jobb? I dette tilfellet ser IT-kandidater spesielt etter stillinger med fleksibel arbeidstid, vennlige kollegaer og et godt arbeidsmiljø.

For å klare å treffe målgruppen bør du derfor få hjelp til å utforme native stillingsannonse av de som kjenner den spesifikke målgruppen aller best. Delta V er Teknisk Ukeblad Medias egne innholdsbyrå og jobber med de største aktørene innenfor norsk og internasjonal IKT-bransje.

Delta V sine teknologieksperter hjelper deg med å fortelle de gode historiene og planlegge treffsikre tiltak mot kompetente teknologiske kandidater. TUJobb bistår med å synliggjøre og markedsføre dette innholdet slik at flere kandidater får lyst til å søke.

Fordi Teknisk Ukeblad Media sitter på Norges største nettavis for IT-bransjen, digi.no, kjenner vi godt til målgruppen og hva som fanger deres interesse. Vi treffer 1 million nordmenn i måneden gjennom egne kanaler, og er derfor i en unik posisjon når det gjelder å hjelpe din bedrift med rekrutteringen.

Ønsker du å se eksempler på innhold vi har laget for andre IKT-bedrifter, eller kanskje du vil lese mer om produktene Delta V tilbyr? Klikk deg inn her.

Dersom du ønsker å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å rekruttere de beste IT-kandidatene, kan du møte oss for en gratis og uforpliktende samtale hvor vi ser på hva vi i samarbeid med din bedrift kan gjøre for å tiltrekke flere gode kandidater.

Kontakt gjerne Andre Lundby Nossen for en uforpliktende samtale på tlf: 952 74 761, eller ved å sende en mail til andre.nossen@tu.no .

Kontakt oss for gratis rådgivning

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Intervju: Hvilke kvaliteter bør du se etter i morgendagens IT-kandidater? New Tech Lab DNB og EVRY gir deg svaret

Av | on 18, sep. 2019 |   Rekruttering av IT kompetanse

Les mer ›

Slik bruker du nisjenettsteder i jakten på høy fagkompetanse

Av | on 15, aug. 2019 |   Rekruttering i nisjekanaler

Kjenner du deg igjen i begrepet “stor søkerbunke med irrelevante søkere”? Hvis du skal nå de beste kandidatene med relevant bakgrunn må du nå de der de er. Les mer ›

Slik når vi de passive jobbsøkerne gjennom bruk av nisjenettsteder

Av | on 26, jun. 2019 |   Rekruttering i nisjekanaler Rekruttering av IT kompetanse

I dagens jobbmarkedet sitter arbeidstakeren stadig mer i førersetet og det kan for mange bedrifter være en stor utfordring å få tak i de beste kandidatene. Disse er ikke nødvendigvis på aktiv utkikk e [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen