<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.

Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding.

Siste innlegg

Dette karakteriserer toppkandidatene innenfor IT ifølge de globale trendene

Med store endringer innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi vil arbeidsrollene naturlig nok forandre seg, noe som igjen krever nye ferdigheter av de som skal tre inn i disse rollene. Så hva er det egentlig som karakteriserer de største talentene innenfor IT – både i dag og ti år frem i tid?

Dette karakteriserer toppkandidatene innenfor IT ifølge de globale trendene


4 ting som karakteriserer toppkandidatene innenfor IT

1) Stor interesse for teknologi og problemløsning

Det sier seg kanskje selv, men det kan være lett å gå i fella og ansette den IT-kandidaten som har mest å vise til på CV-en, men som er langt mindre interessert i faget enn kandidat nummer to.

Khalid Bin Sattar som er Network & System Administrator, AWS Technical Professional og Solution Architect skriver i sin artikkel på LinkedIn at suksessfulle IT-profesjonelle er  lidenskapelig opptatt av teknologi – både fremtidens og nåtidens. Disse er også den typen mennesker som elsker utfordringer og som evner å se løsninger fremfor problemer.  


2) Lærings- og endringsvillig

Suksessfulle IT-profesjonelle har grunnleggende kunnskap om datavitenskap – men bygger hele tiden på kompetansen de har, for å kunne holde seg oppdatert på endringene som skjer.

Med de store endringene som skjer innenfor IKT, vil det være nødvendig å gå bort fra tradisjonelle arbeidsroller og heller skape nye roller som er spesialiserte, men som fremdeles vil kreve flere forskjellige ferdigheter. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Accenture, vil dagens roller endre seg på disse måtene:

  • De rollene som i dag er teknologi-orienterte vil i større grad bli kreative roller.
  • De generelle rollene vil bli mer spesialiserte.  
  • De rollene som før krevde kompetanse på kun ett område vil i større grad kreve flere ferdigheter.
New call-to-action


3) Allsidighet

Enhver IT-kandidat er spesialist innenfor ett eller flere områder, men etter hvert som informasjons- og kommunikasjonsteknologi forandrer seg, må IT-medarbeidere i større grad kunne lære seg nye kompetanseområder. De må med andre ord bli mer allsidige.

De som rekrutterer bør dermed ikke nødvendigvis lete etter de menneskene som kun er ekspert på én ting – men heller de som kan vise til et bredere spekter av kunnskap – og ikke minst iveren etter å hele tiden utfordre seg selv og utvikle seg innenfor sin rolle.

Dette trekkes også frem i Accenture sin rapport som omhandler samarbeid mellom maskiner og mennesker. Her sier 46% av ledere at tradisjonelle jobbbeskrivelser allerede er foreldet og 29% sier at de har forandret arbeidsrollene fra rutineoppgaver til mer prosjektbaserte oppgaver.


4) Forståelse for hele forsyningskjeden

En dyktig IT-medarbeider skal ikke bare kunne forstå tall og data, men personen må også være i stand til å sette dataene inn i en større kontekst.

Det å ha en dyp forståelse av selskapets data gir innsikt i hvordan alle programvarer er koblet sammen. I tillegg, fra et forretningsperspektiv, vil det være enklere å knytte IT opp mot bedriftens interne prosesser og forretningsmodell.  

I EY Globals rapport om den digitale forsyningskjeden er konklusjonen at bedrifter må handle raskt for å ta kontroll over datavekst og kompleksitet. Dette innebærer blant annet bedrifter må komme i gang allerede nå med å forenkle og standardisere stordata (Big data) gjennom en strategi for datahåndtering, og ikke minst utforske rekkevidden av mulighetene som oppstår som følge av maskinlæring, IoT og blokkjede (blockchain).

De bedriftene som gjør dette vil kunne få ut meningsfylt innsikt som virkelig betyr noe for deres virksomhet: Disse bedriftene vil kontinuerlig kunne utvikle sine forsyningskjeder, forretningsmodeller og operasjonelle prosesser, og de vil også være blant de første til å oppdage nye markedsforhold og trender slik at de kan tilpasse seg raskere.

Artikkelen er originalt skrevet: 06.06.18. Artikkel oppdatert 10.10.18.

New call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

Korona-pandemien: Dette er risikoene ved å permittere ansatte

Av | on 06, apr 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Norge opplever permittering i stor skala i disse dager. Hvordan påvirker det rekrutteringsprosessen? Og hva er risikoen for at du mister noen av dine klokeste hoder permanent, selv om du permitterer d [...] Les mer ›

Korona-pandemien: 5 ting du bør vite som arbeidsgiver

Av | on 20, mar 2020 |   For avdelingslederen For HR-ansvarlig

Nye permitteringsregler, kutt i lønninger og kutt i arbeidsgiveravgift. Det er mye å sette seg inn i under denne ekstraordinære situasjonen. Her er fem ting du bør vite. Les mer ›

[Gjesteinnlegg] Rekrutteringsguiden del 1: Kravspesifikasjon – Hvor skal dere og hvordan kommer dere dit?

Av | on 22, jan 2020 |   For HR-ansvarlig

En gjennomtenkt og presis kravspesifikasjon er selve fundamentet for en vellykket rekruttering. Hvordan skal du kapre drømmekandidaten hvis du ikke vet hva det er du ønsker å få ut av rekrutteringen – [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen