<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1513927631981990&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekruttering av ingeniører og IT-teknologer.
Styrk bedriftens renommé som arbeidsgiver ved hjelp av employer branding. 

Siste innlegg

5 rekrutteringsstrategier for 2018

Rekrutteringsfaget har endret seg drastisk det siste tiåret, blant annet med økt vekt på employer branding, bransjespesifikke jobbportaler og sosiale medier. Det kommer hele tiden nye trender og her er fem av de viktigste rekrutteringsstrategiene for 2018.

I løpet av de ti siste årene har rekrutteringsbransjen endret seg raskt. Bare tenk på overgangen fra annonser i avisen til Google. Bransjen er blitt lettere tilgjengelig for jobbsøkere gjennom rekruttering i sosiale medier og på nisjenettsteder. Men hva blir det neste store? Vi har tatt en titt på trendene som vil prege bransjen dette året.


De 5 viktigste rekrutteringsstrategiene for 2018

1) Teknologi for en mer effektiv rekrutteringsprosess

Rekruttering er et av verdens eldste yrker og fokuset ligger på menneskelig kontakt. Et sentralt spørsmål er hvordan du skal kunne ta i bruk kunstig intelligens og bots for å effektivisere jobben.

Automatisering og teknologi gir mer effektive rekrutteringsprosesser. Høye søknadsbunker blir ofte en hodepine for mange rekrutterere. Ikke bare tar det lang tid å behandle alle søknadene, det kan også være vanskelig å skille klinten fra hveten. Så hvordan kan teknologi og kunstig intelligens effektivisere arbeidshverdagen?

  • Ved hjelp av teknologi kan du sortere ut kandidater basert på krav, erfaring og kompetanse, slik at du slipper å gå gjennom hver eneste søknad.
  • Ved hjelp av kunstig intelligens kan systemet lære hvilken erfaring, ferdigheter og andre kvaliteter eksisterende medarbeidere har. Denne kunnskapen kan systemet bruke til å automatisk rangere, karaktersette og kartlegge hvilke av søkerne som er de sterkeste kandidatene.
  • Du kan også sette opp automatiserte eposter for tilbakemelding til kandidater, lage maler for dokumenter du rutinemessig sender ut til søkere og opprette sanntidsrapporter for bedre analyse.

Les mer om hvordan du kan effektivisere søkerbehandlingen her.

 

2) Bygg opp relasjoner til interessante kandidater som ikke er på aktiv jobbjakt ved hjelp av sosiale medier

Det er velkjent at de beste kandidatene som oftest ikke er på aktivt jobbsøk, men at mange likevel er villige til å bytte arbeidsgiver dersom de får et interessant tilbud. Man kan ikke si at det er en trend å målrette seg mot såkalt passive kandidater, men sosiale medier er, og vil fortsette å være, et viktig element i byggingen av relasjonene med disse kandidatene.

Last ned intervju om employer branding her

En undersøkelse fra organisasjonen SHRM som tar for seg bruk av sosiale medier i rekrutteringen, viser at hele 84 prosent av virksomhetene bruker sosiale medier for å tiltrekke seg talenter. Ytterligere ni prosent planlegger å ta i bruk sosiale medier som et rekrutteringsverktøy. Dette har til og med fått et eget navn: social recruiting. Den viktigste grunnen til at virksomheter benytter sosiale medier i rekrutteringen, er nettopp for å tiltrekke seg passive jobbkandidater.

3) Bygge opp teamet for å styrke selskapets employer brand

En solid gruppedynamikk og en god arbeidskultur er selve fundamentet for enhver attraktiv arbeidsplass. Skal du klare å tiltrekke deg og rekruttere de beste kandidatene, må du derfor begynne med den interne strategien. Du må komme til bunns i hvordan folk egentlig har det på jobb, hva de ønsker å gjøre mer av, og du må bruke de interne ressursene for alt det de er verdt.

Hvis du har fornøyde ansatte, vil det være langt enklere å rekruttere flere.


4) Ferdigheter og læringsvilje er minst like viktig som sterk CV

Som kjent får man sjelden i både pose og sekk, og det gjelder ikke minst når man leter etter nye talenter. Det betyr langt fra at du ikke skal vurdere kandidatens CV og tidligere erfaring, men fremtidens arbeidsplasser kommer til å være i så stor endring at du bør velge de personene som er villige til å endre seg og lære nytt. Altså kandidater som har de nødvendige ferdighetene her og nå – og som vil klare å tilpasse seg og utvikle seg i tråd med bransjens stadig nye krav.

rekrutteringsstrategier.png


5) Inbound rekruttering

Rekrutteringsmarkedsføring, eller recruitment marketing som det kalles på engelsk, er rett og slett strategier som går ut på å ta i bruk markedsføringstiltak i rekrutteringen.  En av disse strategiene er «inbound rekruttering». Den handler om at du proaktivt og kontinuerlig forsøker å tiltrekke deg attraktive kandidater med målet at de skal velge deg som sin neste arbeidsgiver. Strategien består av følgende steg:

  • Tiltrekke seg passive jobbsøkere. Dette skjer ved hjelp av mange ulike virkemidler. Noen eksempler er aktiv bruk av søkemotoroptimalisering for å sikre din virksomhets synlighet, aktivitet i sosiale medier og blogger, samt distribusjon av jobbannonser.
  • Konvertere de passive jobbsøkerne til leads. Flere tiltak kan brukes for å få de potensielle kandidatenes ønsker mer konkrete, for eksempel employer branding og nettverksbygging blant talenter.
  • Konvertere dem fra leads til kandidater. Her er interessen for din virksomhet blitt mer håndfast. Tiltakene er mange de samme som for punktet ovenfor.
  • Engasjere dem slik at de søker. Nå er vi ett steg nærmere ansettelse. Virkemidlene er blant annet arbeid med talent-nettverket, kampanjer på e-post og konkrete søke-skjemaer.
  • Oppfølging. Her kommer praktiske hjelpemidler som søk og personlig oppfølging av kandidater, intervju-maler og tester.

New Call-to-action

Karin Lima

Direktør TU Jobb, Teknisk Ukeblads stillingstjeneste og jobbportal for ingeniører, utviklere og andre informasjonsteknologer. Utdannet ingeniør med lang fartstid innen teknologi, markedsføring og reklame. Har jobbet i selskaper som Finn.no, Schibsted Classified Media og McCann.

Relaterte innlegg

5 grunner til at employer branding er avgjørende for din rekruttering

Av | on 20, aug 2019 |   Rekrutteringstips Employer branding Effektiv rekruttering

Employer brand er noe enhver bedrift har, så spørsmålet er: Hvordan bruker du det til din fordel? Her er 5 måter employer branding kan styrke din rekrutteringsstrategi. Les mer ›

Disse tjenestene tilbyr TU Jobb

Av | on 12, jun 2019 |   Rekruttering i nisjekanaler Effektiv rekruttering Rekruttering av IT kompetanse

Fra enkel stillingsannonse til helhetlig merkevarebygging av din bedrift som arbeidsgiver. TU Jobb hjelper deg å finne potensielle ingeniør- og IT-kandidater. Les mer ›

5 ting du må ha med i en god stillingsannonse

Av | on 05, jun 2019 |   Rekrutteringstips Effektiv rekruttering

Skriver du en dårlig stillingsannonse vil du mest sannsynlig heller ikke få inn de beste kandidatene i søkerbunken. Det er gjerne i stillingsannonsen at de du ønsker å nå får førsteinntrykket av din b [...] Les mer ›

Abonnér på oppdateringer fra bloggen

Abonner på bloggen her

employer branding CTA forside
Hva TUJobb kan gjøre for deg

Abonnér på oppdateringer fra bloggen